indexbaba

Ha kérdésed van, esetleg megmutatnád, Te milyen babát tudsz készíteni, csatlakozz hozzánk az Indexen! Katt a képre!

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Itt iratkozhatsz föl
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Kedvenc linkek
 
Testvértopicok
 
Babakészítők honlapjai
 
Leírások, ötletek
 
Lelőhelyek
 
Programajánló
 
Látogatók
Indulás: 2007-10-01
 
Katicabogár

IOkaste katicabogara

Ez a katica pizsamatartónak készült, de megvarrható egyszerű kitömött játéknak vagy párnának is, úgy egyszerűbb az elkészítése.

A szabásminta itt található

Az elkészítés menete:

- egy félbehajtott téglalapra felrajzolod a 6 lábat és a két szarvat, apró cikkcakköltéssel körbevarrod, a bejelölésnél szabadon marad a kifordításhoz. Kis ráhagyással körbevágod, kifordítod, kitömöd, nyílásokat zárod.

- a pettyeket négybevágott anyagból ráhagyás nélkül vágod ki. Én sűrű cikkcakkal körbevarrtam, és utólag varrtam fel, de ha gyakorlott vagy az applikálásban , direktbe mehet a katica hátára.

- hátat félbehajtott piros anyagból, a fejet félbehajtott feketéből szabod 1/2cm-es ráhagyással,

- a hasa, attól függő, hogy akarsz-e bele tárolót vagy sem: ha csak simán szeretnéd, elég félbehajtott anyagból kiszabni, ha cipzárasra szánod, a két felét külön-külön ráhagyásokkal szabod ki.*

- ezeket a részeket bélésanyagból szintén ráhagyással kiszabod, ill. vetexből ráhagyás nélkül, a szűkítőket is kivágva belőle.

- az összes nagyobb darabot körbeszeged, a szűkítőket összevarrod.

- a hátrész első vonalát a varrásvonal mentén kissé behúzod, hogy a fej felső részével legyen azonos méretű, összegombostűzöd őket, és összevarrod (a fej felső részén a kis jelölések közti részt ki kell hagyni, oda jönnek majd a szarvak. ) az anyag belső részébe a varrásvonalak mentén nagy öltésekkel bevarrod a vetexet. Ekkor lehet rávarrni a pettyeket is. Ill.a középső vonalat. Én ezt úgy készítettem, hogy duplán fogott osztott hímzőt fektettem a középvonalra, és apró öltésekkel öltöttem az anyaghoz. A bélésből ugyanígy varrod össze a fejet és a hátat.

- a hasa két oldalát összevarrod, a cipzárhasítékba bevarrod a cipzárt, úgy, hogy már a bélésanyagot is hozzáfogod a varráshoz.

- a katica hátát-fejét a varrásvonal mentén körben kissé behúzod, hogy a hasával megegyező legyen a mérete, színt színére fordítva körben legombostűzöd, és körbevarrod úgy, hogy a jelöléseknél kihagyod a lábak helyét. A varrást a "fenekénél érdemes kezdeni, és ki kell hagyni egy kb. 5-6 cm-es szakaszt, amin keresztül majd kifordítod a bogarad.

- a bélés alsó és felső részét ugyanígy összevarrod, de nem kell rajta lyukat hagyni sem a lábaknak, sem a kifordításnak (mivel annak eleve kifelé, azaz a külső anyag felé néz a visszája).

- ha kész, a nyíláson kifordítod, így a bélé skerül belülre. Zárod a nyílást.

- a lábakat és a szarvakat apró, rejtett öltésekkel a helyére varrod.

* ha csak párnának, játéknak készül, nem kell bele bélés és cipzár, a külső rész kifordítása és a lábak bevarrása után töltővattával kitömöd, és zárod a nyílást.

 
Topicélet
 
Babakészítés
 
Szezonális
 
Textilbabák
 
Egyéb babák
 
Textiljátékok
 
Könyvajánló

 

       Remsey Ágnes:   
  Nem tárgy, nem élőlény

 
Mert mi a baba? Egy csepp titok.
A XX. század története a babák szemén át

 
A képre kattintva kiadói áron, 40%-os árengedménnyel
megvásárolható
a neves iparművész és baba-tervező új, illusztrált könyve!

Honlapunk olvasóinak: egy kis ízelítő a könyvből...

 
Szárnybontogató

A topicosok közül többen választották már hobbijukat kereset kiegészítőnek, s ki tudja, egyszer még főállás is lehet belőle... :) Az induláshoz szükséges információkat, tanácsokat tervezzük összegyűjteni az alábbi menüpontokban.

Értékesítési lehetőségek

Adózás kézműves termékek eladása után

Szerzői jogvédelem

Iparművészeti zsűriztetés

Kismamáknak

Hasznos linkek

 

Brutal Wonderland~ Álarcoshölgy blogja. #kritika #graphics #cikkek #filmek #webkritika #érdekességet katt katt    *****    Meg van írva a csillagokban    *****    ketkes.com    *****    húsvéti receptek, ételek, sütemények    *****    Húsvéti receptek    *****    LUCY HALE MAGYARORSZÁG - ISMERD MEG A HAZUG CSAJOK TÁRSASÁGÁNAK FÕSZEREPLÕJÉT, ARIÁT - LUCY HALE MAGYARORSZÁG    *****    citylifebygirl - városi élet egy lánytól - blog és extra    *****    NaNoWriMo - avagy hogyan írok meg 1 hónap alatt 1 könyvet? Nézz be, és megtudod! :) Még sok más írásom is vár! :)    *****    Leighton Meester - Tudj meg te is mindent a Gossip Girl sikeres színésznõjérõl - Leighton Meester - Interjúk - Cikkek -    *****    Aktív szerepjáték várja folyamatosan az érdeklõdõket! SZEREPJÁTÉK!    *****    citylifebygirl - városi élet egy lánytól - blog és extra    *****    Élõ asztrológiai tanácsadás a SKYPE-on, BECSÜLET KASSZÁS alapon. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    "Kedves naplóm... a mai nap más lesz. Ma van az a nap, amikor újra élni fogok." Elena    *****    "- Kell lennie valaminek, amit nem vettünk észre. - Nem. Katherine gyõzött. Hosszú játékot játszott és végül nyert."    *****    "You are my always. And i just want the chance to be yours" A Zöld Íjász imádott álompárja! Ha te is imádod õket katt!    *****    NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ! NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ! NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ!NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ!    *****    NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ! NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ! NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ!NÕNAPI AKCIÓ! CSAK MA! AKCIÓ!    *****    Megátkozott világ - keresd a Wattpad-en! -- Megátkozott világ - keresd a Wattpad-en! --Megátkozott világ    *****    Sziasztok! Folyamatosan frissül a történetem a Wattpaden. Témája a zombi apokalipszis. Örülnék, ha beleolvasnál! :)    *****    INGYENES ASZTRO-suli, bármikor elkezdheted, a tanulásodban segítelek! Légy a magad asztrológusa!